Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
utorak, siječanj 4, 2011



Nova torta! Još jedan od recepata Tanjine kume. To je jedna od onih torti, kad je dobro ohladite, niste sigurni da li jedete kolač, sladoled, hladnu pjenicu ili nešto treće. Super je, pod uvjetom da volite voće. Stelin muž Dragan i nije ljubitelj voća pa je gornju kremu od voća ignorirao, što je šteta jer baš taj fil od voća daje kolaču specifičan okus.

          Kora

  • 9 bjelanjaka
  • 300 gr šećera
  • 1 žlica kvasine (octa)

Pjenasto umutite bjelanca pa postepeno dodajte šećer i žlicu kvasine (octa). Tortu pecite odnosno sušite na laganoj vatri (100-150 C, sve ovisi o vašoj pećnici) par sat do sat i po.

          1.Krema

  • 9 žumanjaka
  • 10 žlica šećera u prahu
  • 3 žlice gustina
  • 2 žlice brašna
  • 1 vanilija puding (to sam ja dodala na svoju ruku, volim okus vanilije, a i strah me je da se krema ne stegne)
  • 6 dcl mlijeka
  • 250 gr maslaca

Žumanjca, šećer, gustin, brašno i puding izmutiti sa mlijekom (stavite toliko mlijeka da smjesa bude tekuća-gusta kao za palačinke).  U šest dcl uzavrelog mlijeka ulijte tekuću smjesu i kuhajte par minuta na jako laganoj vatri. U ohlađeno dodajte pjenasto umućeno maslo sa dvije žlice šećera u prahu.

          2. Krema

  • 250 šećera
  • 400-500 gr šumskog voća (ili po vašem izboru, može maline, jagode i sl)

Šećer  prokuhajte sa 2 dcl vode. U to dodajte  šumsko  voće, izmiksajte  i kad prokuha dodajte  2 pudinga od jagode ili maline (prašak pomiješajte sa toliko vode da smjesa bude tekuća).


          3. Krema

  • 200 gr čokolade
  • Malo mlijeka, malo maslaca i kap žlica ulja

Čokoladu otopite sa mlijekom, maslom i uljem.
Slažite: Kora, žuta krema, krema od šumskog voća, preljev od čokolade, šlag.
p.s. Na slikama šlaga nema, u žurbi ispao mi je iz ruke, a dućani su radi praznika bili zatvoreni. Vi obvezno stavite šlag jer on je sastavni dio recepta Tanjine kume.
U slast!











gastrodiva @ 22:54 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » kol 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.