Gost kuhar
Balote u Šošićima
Brojač posjeta
         
Gastrodivina galerija
Omiljeni restaurant


Ako dođete u Makarsku u blizini je malo mjesto Gornje Tučepi, a u njemu restaurant "Jeny". Morate ga obavezno posjetiti. Hrana je super, konobar preljubazan, a kuhar zaljubljenik u svoj posao, koji jela izgledom i okusom dovodi do savršenstva.



Gost kuhar

Mojih 5 omiljenih
Palačinke sa sirom i orasima


Paella


Topla čokoladna torta


Dagnje na buzaru


Dalmatinske empanade
Moji linkovi


Foto galerija

Makarska

Black Dinner
Crni rižot


Crna manistra sa kozicama
i pokojim škampom



Crni tiramisu


Kruh sa crnilom od sipa


Znate li očistiti sipe?

Google Analytics
Blog
utorak, svibanj 4, 2010


Reći ću samo jednu rič – jugo. Svatko onaj ko živi u Dalmaciji zna koje su to muke po možđanima. Još kad vam te dotične možđane prije juga netko zbleka i dovede u stanje palente ili kakve zobene kaše, ajme majko.
Ali da me dalje čitate i da me ne zaboravite napravila sam ovaj jednostavan, a strašno ukusan kolač i bez obzira na jugo, koje evo i sad manita, idemo na recept!!!
Prije samo veliko fala susjedi Silvani na receptu, ukusan, lagan i jednostavan baš kako je i rekla. Pozdrav i njenoj frizerki koja je njoj dala recept i koja me čita i kaže da joj se sviđaju recepti sa bloga.
Vidit ćemo nakon juga da li ću biti sposobna i dalje kužinavati i blogirati. Možda ako Gogica iz New Zelanda dovede kakvog Maora pa me on vrati u život.

          BISKVIT
  • 6 žumanaca
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica mljevenih oraha
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 6 bjelanjaka
Pjenasto umiješajte žumance i šećer, dodajte ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka. Pecite 30 – 40 min na 180 C.

          KREMA
  • ½ lit mlijeka
  • 4 žlice gustina
  • 5 žlica šećera
  • 1 margarin
Gustin i šećer umutite sa malo hladnog mlijeka pa ulijte u pola litra kipućeg mlijeka. Nakon par minuta kuhanja skinite s vatre i kad se smjesa ohladi dodajte pjenasto umućen margarin.

          GLAZURA
  • ½ lit vrhnja za šlag
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 10 dkg «milka» čokolade
Na paru stavite vrhnje za šlag i čokoladu. Povremeno promiješajte dok se smjesa potpuno ne ujednači. Skinite s vatre i nakon par minuta hlađenja glazuru izlijte na kremu koju ste stavili na ohlađeni biskivit.







gastrodiva @ 23:44 |Komentiraj | Komentari: 51 | Prikaži komentare
Dječje torte
Arhiva
« » lis 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Izdvojeno iz 2009.
Jeste li radili sok od
kadulje?



Neobična pita od jabuka


Najstariji i najlipši
dalmatinski ljetni desert



Zanimljivi suvenir iz
Dalmacije



Bez ovoga ljeto u
Dalmaciji ne postoji



Najlipša riba na svitu


Najdraži prhki kolač


Salata br. 1


Savršene buhtle


Rogač i mak:
Zaljubljeni par



Brzo i lagano


Prefin, jeftin i munjevit


Nekad jako popularan
kolač



Ljetni kolač iz snova

Index.hr
Nema zapisa.